jueves, 27 de enero de 2011

L'agricultura 2

L'agricultura es el conjunt de tècniques de conreu que es fan servir per obtenir els recursos vegetals necessaris per a l'alimentació humana, l'animal i la indústria.


Classificació de cultius


Els cultius herbacis són plantes de pocs anys de vida productiva i no tenen una tija llenyosa o tronc. Poden ser:


  • Intensius. Es caracteritzen per l'elevat valor econòmic de la planta, permet utilitzar moltes tècniques de conreu: reg, hivernacles, recollida manual...
  • Extensius.Requereixen menys tasques de conreu, que es poden limitar a la sembra i la recol·lecció. Ex:
-Els cereals d'hivern, com ara el blat, l'ordi o la civada.
-Els cereals d'estiu, com ara el blat de moro, la melca o l'arròs.
-Els farratges, com ara l'alfals o les pradenques.
-Les oleaginoses, com ara el gira-sol i la soja.
-Les plantes industrials, com ara el cotó o el lli.


Els cultius arboris estan formats per arbres o arbustos distribuïts en un marc de plantació que permet una atenció acurada a cada individu. Ex:


-L'olivera i la vinya.
-Els arbres de fruita dolça, com ara la pomera o el pressenguer.
-Els arbres de fruita seca, entre els quals destaquen l'ametller i l'avellaner.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario