martes, 25 de enero de 2011

L'agricultura

Els éssers vius necessitem alimentar-nos. Dels aliments obtenim la matèria necessària per elaborar els teixits corporals, a més de l'energia imprescindible perquè el nostre cos funcioni correctament.


Podríem definir aliment com la substància constituïda per aigua, sals minerals i matèria orgànica que aporta als éssers vius els nutrients i l'energia necessàries per satisfer les necessitats vitals.
 
Subministrament d'aliments


La tecnologia alimentària s'encarrega de tots els processos relacionats amb la cadena alimentària, és a dir, de la producció, l'elaboració i la distribució dels aliments. Aquests processos s'agrupen en sectors especialitzats:

  • El sector primari, que implica l'agricultura, la ramaderia i la pesca, i que s'encarrega de la producció de la matèria base.


  •  El sector secundari o indústria alimentària, que transforma la matèria base per tal d'obtenir el producte alimentari.


  • El sector terciari, en el qual s'agrupen els magatzems i les cadenes de distribució i venda. Aquest sector s'encarrega de l'envasament, el transport i la distribució dels aliments fins al consumidor. 



      No hay comentarios:

      Publicar un comentario