martes, 8 de febrero de 2011

La Ramaderia

La ramaderia és el conjunt de tècniques d'explotació de bestiar per obtenir les primeres matèries animals bàsiques per a l'alimentació humana i per a la indústria.

Tècniques de producció

Les granges de cria disposen de femelles reproductores i mascles sementals, per reproduir i fer la cria inicial d'animals.


Les granges productores d'ous, carn, llet o llana, reben els animals joves, i els alimenten segons diferents tècniques:

  •   En l'explotació extensiva, el bestiar pastura lliurament pels prats i s'alimenta d'herba i farratge fresc (alfals, blat de moro). Aquesta tècnica s'utilitza en el bestiar boví i oví de races autòctones adaptades a la climatologia des país, per produir llet, carn o llana. 







bestiar pasturant

  •  En l'explotació intensiva, el bestiar està sempre estabulat i s'alimenta amb pinsos o aliment concentrat, alternants amb farratges. La producció és alta i ràpida, però el cost de manteniment també és alt.



  •  En l'explotació mixta, el bestiar pastura lliurement a l'estiu, quan els prats i la meteorologia són millors. 
 
Les granges de cicle tancat reuneixen tot el cicle productiu en uns sola instal·lació, cosa que permet fer un seguiment més complet del bestiar.
granja de pollastres

No hay comentarios:

Publicar un comentario